Skip to content

Reinier Haga MDC Pathologie live met LMS 5

Dit weekend nam het pathologielaboratorium van Reinier Haga MDC het informatiesysteem LMS 5 in productie. Hiermee zet het lab een belangrijke stap richting digitale pathologie. Dankzij de goede samenwerking tussen de projectorganisatie van Pathologie Reinier Haga MDC en Deutsche Telekom Healthcare is de succesvolle implementatie van LMS 5 binnen budget en planning gerealiseerd.

LMS 5 is een Laboratorium Informatie Management Systeem (LIMS) voor de pathologie dat de complete workflow op een laboratorium ondersteunt. Het combineert ondersteuning van de fysieke workflow (Track & trace) met een vloeiende logistiek in het laboratorium (Verdeelmodule) en helpt de patholoog om ook met behulp van de Verdeelmodule op efficiënte wijze de diagnostische resultaten vast te leggen. In combinatie met een uitstekende integratie van de digitale pathologie krijgt het laboratorium een krachtig, innovatief en toekomstbestendig LIMS dat ook voorbereid is op regionale samenwerkingen.

RHMDe mogelijkheden van LMS 5 sluiten aan op de huidige en toekomstige behoeften gebaseerd op de strategie van het pathologie laboratorium. Sjef van Gaalen, hoofd afdeling Pathologie: “Dankzij deze systeemupgrade kunnen wij de kwaliteit van diagnostiek, patiëntveiligheid en onze goede bedrijfsvoering blijvend en toekomstbestendig waarborgen.”

Renna Plukker, bestuurder Deutsche Telekom Healthcare: “Na het winnen van de door Reinier Haga MDC uitgeschreven aanbesteding sprak ik Ruben Baumgarten, bestuurder Reinier HAGA MDC. Hij benoemde onze betrouwbaarheid en vakinhoudelijkheid die aansluit bij het pathologie laboratorium naast het product LMS 5. We kijken ernaar uit om dit nu ook in de dagelijkse praktijk waar te maken en de samenwerking verder vorm te geven.”

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws

Erasmus MC live met LMS 5

Afgelopen maand heeft het Erasmus Medisch Centrum een belangrijke mijlpaal bereikt in de evolutie van pathologische diagnostiek met de succesvolle implementatie van LMS 5. Deze

Lees meer »