Skip to content

Het grootste pathologielaboratorium van Nederland, Amsterdam UMC, kiest voor LMS 5 van Deutsche Telekom Healthcare

Amsterdam UMC heeft na een tenderprocedure gekozen voor LMS 5 van Deutsche Telekom Healthcare.

LMS 5 heeft een bewezen integratie met onder meer EPIC. Deutsche Telekom Healthcare zal Amsterdam UMC ook op strategisch niveau adviseren en deed het pathologisch laboratorium een innovatief aanbod gericht op toekomstige samenwerkingsvormen met andere laboratoria c.q. met de regio.

LMS 5 is een Laboratorium Informatie Management Systeem (LIMS) voor de pathologie dat de complete workflow op een laboratorium ondersteunt. Het combineert ondersteuning van de fysieke workflow (track & trace) met een vloeiende logistiek in het laboratorium (Verdeelmodule) en helpt de patholoog om op efficiënte wijze de diagnostische resultaten vast te leggen. In combinatie met een uitstekende integratie van de digitale pathologie krijgt het laboratorium een krachtig en toekomstbestendig LIMS om binnen en buiten het laboratorium samen te werken.

De mogelijkheden die LMS 5 biedt, sluiten aan op de huidige en toekomstige behoeften gebaseerd op de strategie van het laboratorium.

Zowel locatie AMC als locatie VUmc werken met voor Deutsche Telekom Healthcare bekende (deels eigen) LIMS-systemen, dit maakt de migratie naar LMS 5 goed beheersbaar; wij weten immers waar wij het over hebben. Procesoptimalisatie is een belangrijk speerpunt op de roadmap van LMS 5 en voor de pathologie laboratoria van Amsterdam UMC. Wij verwachten dat Amsterdam UMC als nieuw lid van de LMS 5 Innovation Board op basis van hun ervaringen waardevolle input kan hebben om zo mede de innovatie binnen LMS 5 naar een volgend level te brengen.

______________________________________________________

VUmc disclaimer : www.vumc.nl/disclaimer

AMC disclaimer : www.amc.nl/disclaimer

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws