Skip to content

Saltro besteedt pathologisch onderzoek uit aan JBZ en UMCU

Deutsche Telekom Healthcare is erin geslaagd een unieke zogenaamde Lab2Lab verbinding te realiseren tussen Saltro, de pathologie laboratoria van het Jeroen Bosch Ziekenhuis én het UMCU. Inclusief maximale beveiliging en verregaande automatisering van de elektronische berichtgeving en het inlezen van de labuitslagen in de eigen Saltro infrastructuur.

Saltro is een van de grootste diagnostische centra in Nederland op het gebied van eerstelijns zorgdiagnostiek. Met deze verbinding kan Saltro snel en veilig diepgaand pathologisch (vervolg)onderzoek uitbesteden aan de pathologie laboratoria van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) en van het UMCU. JBZ is aangesloten bij het topdiagnostiek samenwerkingsverband Pathologie-DNA.
Met deze stap verbetert Saltro haar eigen dienstverlening en wordt tegelijkertijd de beschikbare onderzoekscapaciteit van de laboratoria van JBZ en UMCU optimaal benut.

“Wij waren oprecht onder de indruk van de kennis van zaken van de mensen van Deutsche Telekom Healthcare en de wijze waarop ze geschakeld hebben met de drie verschillende stakeholders. Zeker ook gezien de enorme tijdsdruk om dit project binnen 4 weken op te leveren een prestatie van formaat”. Aldus Fred Joustra, Manager Laboratorium van Saltro.

Volgens Renna Plukker, CEO bij Deutsche Telekom Healthcare, is het uitbesteden van pathologisch onderzoek een logisch gevolg van de specialisatie -en consolidatieslag die momenteel gaande is op de Nederlandse pathologiemarkt: “Wij verwachten dat het elektronisch uitbesteden van pathologisch onderzoek in een beveiligde infrastructuur de komende jaren een grote vlucht zal nemen. De opkomst van de digitale pathologie zal dit proces alleen maar versterken. Dankzij onze gecombineerde kennis van de werkprocessen in de pathologie laboratoria én expertise van medische databanken, hebben we in de praktijk aangetoond dit soort complexe trajecten, zowel IT technisch als projectmatig, succesvol af te ronden. Ook als de beschikbare doorlooptijd zeer kort is.”

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws