Skip to content

Pathologie-DNA, locatie Rijnstate Arnhem, neemt LMS 5 in productie

Pathologie-DNA, locatie Rijnstate Arnhem, heeft begin oktober 2020 LMS 5 in productie genomen na een intensief, gedegen en door Corona soms uitdagend implementatietraject. LMS 5 is (als opvolger van LMS POEMA) een toekomstbestendig pathologie management informatie systeem dat de complete workflow op een laboratorium voor Pathologie ondersteunt met een volwaardige integratie van de digitale pathologie.

Binnen Pathologie-DNA werken nu zowel Pathologie St. Antonius Ziekenhuis (Nieuwegein) als Pathologie Rijnstate (Arnhem) met LMS 5. De locatie Jeroen Bosch ziekenhuis (’s-Hertogenbosch) volgt in 2021. Dat maakt dat de samenwerkingsmogelijkheden tussen de laboratoria sterk toenemen en het leveren van efficiënte topdiagnostiek hiermee nog beter kan worden ondersteund. Met de implementatie van LMS 5 en digitale pathologie wordt locatie-onafhankelijk werken tussen de laboratoria van Pathologie-DNA mogelijk gemaakt. Dit biedt voordelen voor patiënt en kliniek op het gebied van kwaliteit en snelheid van de diagnostiek.

Emiel Ruijter en Cees Mensink, duaal management Pathologie-DNA: “Door te kiezen voor LMS 5 als laboratorium management systeem op de drie pathologie laboratoria in Arnhem, Nieuwegein en ’s-Hertogenbosch kunnen wij in de toekomst de kennis en specialisaties van alle 30 pathologen plaats onafhankelijk inzetten voor de patiëntendiagnostiek. Dit komt de kwaliteit van de diagnostiek en de behandeling van patiënten ten goede.”

Renna Plukker, CEO DTHS: “Trots op het met alle betrokkenen bereikte resultaat; vanuit Pathologie-DNA de laboratoriummedewerkers, ICT, pathologen, secretariaat, projectleider en vanuit DTHS de implementatieconsultants, data-experts en projectleider. De overgang van het ene naar het andere LIS is geen sinecure. Ook ten aanzien van de datamigratie hebben we wederom mogen laten zien dat de kwaliteit hiervan tot uiting komt in de details, op basis van onze kennis over de oplossingen.”

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws