Skip to content

Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie kiest voor strategische alliantie met Deutsche Telekom Healthcare

Verregaande digitalisering en data-analyse voor research en diagnostiek doeleinden met state-of-the-art Laboratorium Informatiesysteem Lifecare.
In mei 2018 opent het Prinses Máxima Centrum haar deuren. In dit nationaal centrum voor kinderoncologie worden hoog complexe zorg en research geconcentreerd. Voor het integraal ondersteunen van de pathologie processen heeft het Prinses Máxima Centrum gekozen voor Lifecare, het innovatieve laboratorium informatiesysteem van Deutsche Telekom Healthcare. Ook de koppeling met de landelijke pathologie databanken van stichting PALGA wordt door Deutsche Telekom Healthcare verzorgd. Met de komst van het Prinses Máxima Centrum verwerft Nederland wereldwijd een belangrijke positie op het gebied van kinderoncologie.

Bastiaan Tops, hoofd van het diagnostisch lab van het Prinses Máxima Centrum, ziet de samenwerking met vertrouwen tegemoet: “Onze focus is gericht op wetenschappelijk onderzoek en zorg om onze ambitie: ‘alle kinderen met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven’ waar te maken. Dat betekent dat we ook graag samenwerken met strategische toeleveranciers, die zowel de competenties als gereedschappen hebben om ons in deze ambitie te ondersteunen.”

Het Prinses Máxima Centrum en Deutsche Telekom Healthcare hebben gekozen voor een gezamenlijke disruptieve software innovatie. Gericht op researchdoeleinden, specifiek op data-integratie en data-analyse gestuurd vanuit het Laboratorium Informatiesysteem.

Renna Plukker, CEO van Deutsche Telekom Healthcare, licht toe: “Met Lifecare kunnen we meer dan alleen de workflow in het laboratorium efficiënt inregelen. Vooral de toekomstgerichtheid van het systeem biedt ons en daarmee onze klanten veel nieuwe kansen. Denk aan integratie met biobanken, het taggen en verrijken van data, koppelingen met digitale pathologie en de mogelijkheden om innovaties in een SAAS-omgeving te gaan ontwikkelen. Wij leveren graag op deze manier een bijdrage aan het realiseren van de ambitie van het Prinses Máxima Centrum.”

Over het Prinses Máxima Centrum
Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum, het Prinses Máxima Centrum. In het Centrum worden hoog complexe zorg en research van de kinderoncologie geconcentreerd. Met als missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Nauwe samenwerking tussen zorg en research zal leiden tot meer genezing van kinderen met kanker. Met minder nadelige effecten op latere leeftijd. Het Prinses Máxima Centrum voert reeds research uit en verleent al zorg aan kinderen met bepaalde vormen van kanker. Al 22 onderzoeksgroepen voeren research uit en het Prinses Máxima Centrum verleende in 2016 al zorg aan ruim 200 kinderen met kanker. In mei 2018 wordt het geheel nieuwe centrum geopend, tegenover het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws

DTHS en Corona

In deze bijzondere tijd als gevolg van het Corona virus willen wij u graag laten weten hoe wij onze dienstverlening aan u blijven verzorgen. Wij

Lees meer »