Skip to content

Primeur in Nederland: één geïntegreerde laboratorium workflow oplossing voor klinische laboratoria

Primeur van Deutsche Telekom Healthcare en Bodegro

Eén Laboratorium Systeem voor pathologie, klinische chemie en medische microbiologie.

Omdat de grenzen tussen de diverse disciplines in de klinische laboratoria gaan vervagen, komen Deutsche Telekom Healthcare en Bodegro met één geïntegreerde laboratorium workflow oplossing. Een primeur in de klinische laboratoriumwereld. Hierdoor is het ziekenhuis in staat data van de pathologie, de klinische chemie en medische microbiologie integraal te bekijken, waardoor Integrated Diagnostics en Personalised Medicine mogelijk is.

Expertise gebundeld

Beide bedrijven bieden deze geïntegreerde oplossing aan onder de noemer “LabTrain/LMS”. De expertise van Deutsche Telekom Healthcare en Bodegro op de diverse domeinen van de klinische laboratoria worden zo gebundeld aangeboden.

Inés den Ouden, CEO Bodegro, licht toe: “Productintegratie van Deutsche Telekom Healthcare en Bodegro maakt het voor ziekenhuizen mogelijk om over één laboratoriumsysteem voor pathologie, klinische chemie en medische microbiologie te beschikken. Dit is uniek in de markt. De samenwerking speelt daarmee in op de huidige trends in de zorg. Voor ziekenhuizen die momenteel bezig zijn met Integrated Diagnostics en Personalised Medicine maakt het dat deze strategische samenwerking voor hen zeer interessant is.”

Renna Plukker, CEO Deutsche Telekom Healthcare, vult aan: “Vorig jaar hebben we de Moleculaire Diagnostiek Module ontwikkeld. Hierbij werd mij steeds duidelijker dat de moleculaire diagnostiek als brug kan dienen tussen de pathologie laboratoria en de klinisch chemisch laboratoria. Er is nog geen uitgekristalliseerde vaste plek waar deze diagnostiek plaats vindt. Door de samenwerking met Bodegro vergroten we beiden ons product portfolio en daarmee kunnen we onze klanten beter en diepgaander bedienen.”

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer nieuws