Skip to content

LMSiX5

Uniek in Nederland! Vandaag lanceert Deutsche Telekom Healthcare Solutions haar state-of-the-art LMS iX5 Engagement Hub software en breekt voor pathologielaboratoria een nieuw tijdperk aan op het gebied van digitale ketensamenwerking.

Met LMS iX5, waarbij iX staat voor Intelligent Exchange, wordt
een volledig geautomatiseerde, end-to-end digitale ketensamenwerking tussen de laboratoria ondersteund. Of het nu gaat om deelspecialisatie, een second opinion, een verdeling van de werklast, de uitwisseling van gegevens in de keten wordt volledig geautomatiseerd ondersteund. Het maakt daarbij niet uit hoe de workflow van het laboratorium is ingericht en of er verschillen zijn in de workflow ten opzichte van het collega-laboratorium.

LMS iX5 biedt een volledig landelijke dekking en is onafhankelijk van de PALGA-infrastructuur. Samenwerken kan ook met laboratoria die geen LMS iX5 gebruiken.

Met deze oplossing, die met recht uniek voor Nederland kan worden genoemd, verdwijnen arbeidsintensieve handelingen en maken plaats voor een veilige, snelle en efficiënte wijze van samenwerken. Met LMS iX5 wordt namelijk ook de volledige onderzoeksinformatie cq onderzoekssamenstelling meegestuurd. Dit is inclusief de actuele informatie over het aantal inzendingen, cassettes en coupes. Deze informatie is randvoorwaardelijk indien er locatie overstijgend gewerkt moet
worden in subspecialisaties en raakt de primaire diagnostiek.

LMS iX5 Engagement Hub is volgens de nieuwste technologische inzichten ontwikkeld en voldoet volledig aan geldende wet -en regelgeving zoals de AVG, Wegiz en de NEN 7510.

Met de komst van de najaarsrelease (20 november 2023) krijgen bestaande klanten automatisch de LMS iX5 functionaliteit om te starten met het digitaal ondersteunen van hun samenwerking.