Skip to content

UDPS / PALGA

Deutsche Telekom Healthcare Deutsche Telekom Healthcare is, in opdracht van Stichting PALGA, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, implementatie, training, opleiding en het beheer van het Uniforme Decentrale PALGA Systeem (UDPS) en de landelijke databanken voor de patiëntenzorg en het wetenschappelijk onderzoek.
Het UDPS voorziet in de verslaglegging en uitwisseling van resultaten van het pathologisch onderzoek in laboratoria – tot in ieder geval 2024. Het UDPS is via de PALGA infrastructuur verbonden met de landelijke PALGA databanken. Via deze infrastructuur vindt gegevensuitwisseling met en tussen laboratoria of betrokken stakeholders zoals DICA, IKNL en ScreenIT plaats voor de directe patiëntenzorg of ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek.

Gegevens uit de databank worden onder andere gebruikt voor de kwaliteitscontroles van de verschillende bevolkingsonderzoeken en dienen als belangrijke signaleringsbron van de Nederlandse Kankerregistratie. Daarnaast biedt de enorme hoeveelheid gegevens in de PALGA-databanken, verzameld door de gezamenlijke inspanning van pathologen, ongekende mogelijkheden voor het doen van wetenschappelijk onderzoek. Voor gebruik van gegevens kunt u contact opnemen met Stichting PALGA.

Pathologie Informatie Systemen

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of interesse in informatie of een persoonlijk adviesgesprek, dan staan ​​onze experts voor u klaar.
We gebruiken cookies om geanonimiseerde statistische gegevens te verzamelen om de websitefunctie te optimaliseren en zo uw gebruikerservaring te verbeteren. Gelieve akkoord te gaan met het gebruik van cookies. Raadpleeg ons privacy beleid voor meer informatie.